Laddar

Olofström hoppas ta tredje raka: ”Kommer att bli stentufft”

Nykomlingen Olofström har fått en drömstart på comebacken i division ett-innebandyn med dubbla segrar i inledningen. 6-3-segern i premiären mot Lund följdes upp av en 6-4-vinst borta mot Halmstad.

delningar

Detta trots att man senast tappade en 4-1-ledning till 4-4, men ändå kunde avgöra med drygt två minuter kvar att spela.

– Vi släppte tre snabba mål där så jag tog en timeout för att stoppa blödningen. Vi tappade lite fokus, men efter timeouten så fick vi ett mål ganska snabbt och sedan ett straffmål. Det var skönt att se att vi kunde resa oss, säger tränaren Andrej Jovic och hyllar moralen i laget:

– Vi jobbar för fullt i 60 minuter, vet att vi kan vinna matcher och vet att det räcker med någon detalj för att vända en match. Vi tror och jobbar på det här.

Jovic är så klart nöjd med starten.

– Det är klart att starten känns bra, jag tror hela Blekinge mår väl just nu, i alla fall runt Olofström, säger han.

– Vi har inte så många spelare, men de vi har besitter väldigt hög kvalitet. Vi är en homogen och stark grupp. Vi har tryckt mycket på försvarsspelet, och det tillsammans med målvaktsspelet har varit bra hittills.

Just försvarsspelet har annars inte varit Olofströms adelsmärke genom åren, men har stadgats upp rejält sedan Jovic blev tränare för klubben.

– Anfallsspelet har alltid varit bra i Olofström, det är man aldrig orolig kring, de vet att de har det i ryggsäcken. För oss handlar det om försvarsspelet, men där har vi en annan trygghet nu, och det gör att vi vågar trycka på med kreativiteten framåt också.

Sex poäng av sex möjliga är så klart en perfekt start för en nykomling. Att plocka poäng tidigt brukar lyftas fram som en nyckel när man kliver in i en ny serie.

– Jag har tryckt på att vi måste vara förberedda i år. Därför har vi också haft fem, sex träningsmatcher mot bra lag från division ett för att få in tempot. Det är inte så många omgångar i innebandy som i hockey, där kanske man kan ha en smekmånad och komma in i det, men det har man inte råd med här, säger Jovic.

– Sedan får vi inte slappna av och det går inte att släppa iväg det här laget, de är som ett gäng vildhästar som man hela tiden måste påminna om att vara i rätt hage. Repetition och påminnelser, de klassiska klyschorna inom idrotten. Nu ska vi köra på. Vi har fått ett lillfinger och ska försöka ta hela handen. Jag tror fler tar oss på allvar efter den här starten.

Nu väntar ny hemmamatchRöke kommer på besök.

– Jag har bra koll på dem, de är ett bra lag som startat säsongen bra så det kommer att bli en stentuff match.

Drabbningen sker på fredagskvällen klockan 19.45 i Olofströms sporthall.