Offer knivhöggs i halsen – man döms för mordförsök

Foto: Polisens förundersökning.

I september förra året blev en man huggen med en kniv i halsen i samband med ett bråk. Nu har gärningsmannen dömts vid Blekinge tingsrätt.

delningar

Det var under eftermiddagen den 16 september förra året som polisen larmades till en lägenhet i Karlskrona med anledning av ett bråk. I samband med bråket skadades en man i 40-årsåldern och mannen fördes med ambulans till sjukhus.

Nu döms en man i 55-årsåldern vid Blekinge tingsrätt för mordförsök. Den skadade mannen har i förhör berättat att gärningsmannen vid flera tillfällen hotat att slå och döda honom. Den aktuella dagen ska det ha uppstått tumult och mannen ska ha bett den andre mannen att lämna lägenheten. Det hela slutade med att mannen blev knivhuggen i halsen.

Den skadade mannen vårdades på sjukhus i drygt tio dagar och i domen uppger en läkare att det var ett djupt stick. Efter händelsen har offret ingen känsel på vänster sida av ansiktet. Hans hörsel på vänster sida är dessutom nedsatt.

Gärningsmannen döms nu mot sitt nekande. Tingsrätten anser det vara styrkt att mannen har begått brottet och dömer honom till åtta års fängelse. Mannen ska också betala skadestånd på 127 700 kronor till offret.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar