Laddar

Obesegrat på hemmaplan – nu möter man tabellettan

Tungviktsmatch väntar på Strandvallen.

delningar

Landskrona Bois har 34 allsvenska säsonger bakom sig medan Mjällby AIF har gjort åtta stycken. Lägg därtill att Landskrona toppar maratontabellen för näst högsta serien med sina 52 säsonger där medan Mjällby har gjort 26,5 år i serien under Allsvenskan.

Division 1-seriernas två mest meriterade lag ställs mot varandra under söndagseftermiddagen och båda jagar en plats i Superettan nästa år. Landskrona leder serien med 43 poäng medan Mjällby har halkat ner till tredje plats efter förra helgens bortaförlust mot Oddevold med 0–2.

– Det är klart att det känns inspirerande att möta serieledarna och ett tillfälle att se vem som är bäst i serien. Det är en match vi verkligen vi ser fram emot. För vår del är det att ta revansch från förra helgen när vi inte riktigt presterade på topp och heller inte hade marginalerna med oss. Det kommer bli en härlig inramning och säkert mycket publik. Det är en viktig match för att hänga på under sluttampen, säger Mjällbys assisterade tränare Mattias Asper.

Denna säsong har Landskrona bara förlorat borta mot Utsikten med 0–1 i maj. Att laget har gjort 38 mål på 19 matcher är starkt men att man bara släppt in elva stycken är ännu starkare.

– De har ett eget spel och är starka i defensiven där de släppt in lite mål. Samtidigt är de effektiva i anfallsspelet med en väldigt stor bredd med flera spelare som håller hög klass. De har ett vägvinnande spel där de är spelförande och duktiga. Det känns som att vi kommer att konkurrera mot dem på ett bra sätt, säger Asper.

Hur minns du förra matchen mot Landskrona?

– Det var en tuff match och vi var inte lika bra som vi är nu för vi har utvecklats sedan dess. De hade spelet en stor del av matchen men vi stack upp och hade våra möjligheter i en tuff kamp som slutade 1–1. Det var vi nöjda med på bortaplan men på hemmaplan är vi starkare.

Landskrona ledde med 1–0 och fick en straff som Sadat Karim missade. Fem minuter senare kvitterade Axel Andersson. Den gången kom Mjällbys målvakt Jesper Johansson inte till spel och Oscar Ekman tog hans plats medan Mattias Asper fick agera reservmålvakt.

– Jeppe var ju skadad så jag fick vara med som reserv men behövde aldrig hoppa in. Det känns lite speciellt när man inte varit med och tränat. Man är inte så väl förberedd som för några år sedan när man tränade fullt. Formen hade kunnat vara bättre – då också, säger Asper.

Till helgen ska alla Mjällbyspelare vara tillgängliga för spel och det är upplagt för en ny publikmatch efter Blekingederbyt mot Karlskrona för två veckor sedan då 3 737 personer kom till Strandvallen. Där har Mjällby vunnit sju matcher och spelat en oavgjord denna säsong.

– Vi är obesegrade hemma och vill behålla det så. Vi vet att vi är starka på Strandvallen. Alla vill spela och vi har haft en härlig konkurrens om platserna i veckan, säger Asper.

Hur mycket kollar ni på tabellen nu?

– Vi försöker väl inte men det är klart att man är medveten om hur man ligger till. Just nu har vi full fokus på att göra en bra match och hitta en vinnande väg igen. Det viktigaste är att göra en stark prestation och strunta i tabellen. Sedan får vi hoppas att det räcker.