Här öppnar Blekinges nya spa-anläggning

Det gamla kallbadhuset väcks till liv.

delningar

Fram till 1960 bedrevs det verksamhet i det gamla kallbadhuset i Jämshög innan det lades ner. Under flera år har Martina Karlsson noterat det gamla kallbadhuset på orten som sedan länge stått tomt.

– Vi letade en längre tid och huset tyckte jag hade ett fantastiskt läge men med mycket att göra på. Till slut bestämde vi oss att undersöka saken för det var inte till salu från början. En mäklare kontaktade ägaren som valde att sälja det i november 2016 och vi har totalrenoverat sedan dess, berättar Martina Karlsson.

Hon är utbildad spaterapeut men har inte jobbat med det än utan har letat ett ställe att ha sina behandlingar. Tillsammans med sin man kunde hon köpa huset och man har fått investeringsstöd via ett EU-projekt. Kommunen har hjälpt till med att låta de göra parkering på kommunal mark.

– Vi har också fått godkänt alla ansökningar vi gjort kring bygglov och att fälla träd. Det blir lite mer modern tappning men ändå med det gamla stuket. Vi har det första gänget inbokat till den 29 september och då ska allt vara klart. Så det blir full aktivitet här och en massa företag ska vara där och jobba nästa vecka för att ordna det sista, säger Karlsson.

Det återstår en del jobb med ventilationen och nere i källaren ska det ordnas med duschar, kurbadkar och bastu. Huset är 150 kvadratmeter stort och själva tomten är på 1 100 kvadratmeter.

– Det har kommer vara aktiviteter både inne- och utomhus. Det ligger precis vid Holjeån och gränsar dit. Så det är 70 meter till ån från huset. Allt blir varmt men vill man bada i ån är det kallt. Vi marknadsför oss inte längre som ett kallbadhus och nu heter vi Lev & Njut Spa, säger Karlsson.

Ett konferensutrymme kommer att finnas med plats för 30 personer. Den 1 september hölls en förinvigning för drygt hundra personer men flera har hört av sig redan och önskat lycka till. Martina Karlsson kommer att arbeta på anläggningen tillsammans en massör och med en tjej som gör sin praktik.

– Det är vi tre förutom föreläsarna och en tjej som håller i yogan. Fler är också inblandade men de är inte där dagligen. Det blir gruppträning i form av yoga, meditation, seniorgymnastik och lite blandat. Vi har redan fått in bokningar för både sällskap och konferenser. Jag ser fram emot det och har väntat nu i ett helt år, säger hon.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.