I samarbete med annonsör

Nyproduktioner attraktiva i Karlskrona: "Märker att behovet finns"

På Svensk Fastighetsförmedling är tempot högt när det gäller nyproduktionerna. Den som är ute efter en ny bostad rekommenderas att vara alert.

delningar

Behovet av nya bostäder i Karlskrona har länge ökat av den enkla anledningen att få nybyggnationerna gjorts under en längre tid. Sedan några år tillbaka är det dock ändring på det och nu byggs ett flertal attraktiva bostadsrätter och villor i olika delar av stan.

Sofia Andersson har jobbat på Svensk Fastighetsförmedling sedan 2002 och har sett hur behovet har ökat. Hon är en av de som ansvarar för den nya satsningen på Pottholmen där det planeras för cirka 95 nya bostäder i Brf Strandpromenaden som blir en naturlig förlängning av centrum.

– Karlskrona är lite begränsat när det gäller att bygga med bra läge. Byggnationen de senaste tio åren har varit ganska stilla när det gäller just nyproduktion. Fram till 2016 började det planeras lite konkret eftersom man märkte att behovet fanns, säger Sofia Andersson.

Att Karlskronaborna har väntat på sina nybyggda lägenheter och kvarter märks väl på försäljningen.

– Det som har satts igång har sålts ganska snabbt så det gäller att vara aktiv och sätta sig in i projektet som man är intresserad av. Det gäller att läsa igenom dokumentation och skapa den där känslan som man får på en vanlig visning. Här köper man ju en bostad där man blir den första som bor. Det märker vi också, att folk tycker det är roligt att vara med och bygga en ny stadsdel, säger Sofia Andersson.

Charlotte Johansson är fastighetsmäklare och specialist på villor och fritidshus och ser att kunderna längtar efter nybyggnader även där. För tillfället görs satsningar och byggen på två platser i Karlskrona. På Hästö Marina byggs attraktiva villor nära vattnet med havsutsikt.

– Vi bygger fantastiska villor vid Hästö Marina med inflyttning våren 2019 och där har intresset varit stort, säger Charlotte Johansson.

I Gullberna Park byggs totalt sju nya villor i den lugna och avskilda miljön med naturskön bok- och ekskog runt hörnet. Samtidigt har man endast sex kilometer till Karlskrona Centrum.

– I Gullberna Park är prisklass något lägre och där pågår bygget just nu. Två av husen är redan byggda så det går ganska snabbt. Unikt för boendet är just läget med närhet till både hav och skog. Trägårdarna är lagom lättskötta och planlösningen är bra, säger Charlotte Johansson.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.