Laddar

Nyförvärvet tvingas vila efter skadan

Han ser ut att missa flera matcher.

delningar

Det var under slutet av den första perioden i helgens match mot Mora som Karlskronas nye forward Ludwig Blomstrand tvingades kliva av. Skadan kommer att hålla honom borta från spel i en tid.

– Jag skulle jaga en puck och måste ha fastnat i isen på något konstigt sätt och dragit till ljumsken. Det är tillfälligheter som avgör och är oturligt att det kom så pass tidigt. Det är faktiskt första gången men det är tur det finns professionell hjälp kring mig, säger Blomstrand.

Han tror att det kommer ta en minst vecka men hoppas känna sig hyfsat fräsch under nästa vecka. Under konvalescensen jobbar han med naprapaten Catarina Nordström som är rehabansvarig i klubben.

– Det är inte jätteallvarligt och vi jobbar på att jag ska komma tillbaka så snabbt som möjligt. Det är lite problem med en ljumske och vi kör mycket statiskt nu när det är så färskt. Sedan blir det väl lite mer kondition, säger han.

Under torsdagskvällen spelar Karlskrona hemmamatch mot Linköping men  Blomstrand kommer inte till spel denna gång heller då han missade lagets senaste match mot HV71 i tisdags.

– Det blir att vila. Det är Catarina och vårt medical team som får bestämma när jag är tillbaka. Jag ska komma tillbaka hundraprocentigt, säger han.

Till denna säsong värvades Blomstrand från moderklubben Almtuna. Han har främst matchats med Morten Madsen samt Joachim Rohdin och fått drygt tio minuters speltid per match.

– Nu har det bara gått tre matcher men jag trivs jättebra i Karlskrona och föreningen har tagit hand om mig. Det sportsliga vill man alltid förbättra och det är något att jobba på hela tiden. Det är lite nytt för mig med SHL-spel men det är bara positivt. Det är lite skillnad mot kropparna då folk väljer sina tillfällen och är starkare med puck. Tempot skiljer sig inte så mycket utan det är mer listigheten.

Innan förra säsongen med Almtuna i Hockeyallsvenskan hann Blomstrand med att SHL-debutera för Djurgården säsongen 2011/12 då det blev 18 matcher som junior när klubben åkte ur. 2013 drog han till Nordamerika och spelade några matcher i AHL men främst i ECHL som är ligan under.

– Det är lite skillnad för det är mindre rink så man kommer närmare alla där. Samtidigt är det lite mer tuta och köra där än i svensk hockey för här är det mer uppstyrt. Det är superbra att lära sig för jag har varit mycket för att bara åka runt och köra.

Vad har du för roll i laget? – Jag är ganska tung (102 kilo) och gillar att vara enkel i mitt spel. Det är jag ganska säker på att laget vill ha från mig. Att tackla någon här och var är ganska kul. Så det är bara att gnugga på.

Till matchen mot HV71 var Kristoffer Söder tillbaka medan Henrik Nilsson saknades utöver Blomstrand.

– Henrik är tillbaka och spelar medan Victor Aronsson vilar. Johannes Jönsson står i mål igen och i övrigt är det samma trupp, säger den assisterande tränaren Mikael Aaro till klubbens hemsida.

Ludwig Blomstrand

Ålder: 24 år (930308).

Position: Forward.

Längd: 188 centimeter.

Vikt: 101 kilo.

Klubb: Karlskrona HK.

Tidigare klubbar: Almtuna IS (moderklubb), Gimo IF, Djurgårdens IF, Chicago Wolves, Utica Comets, Kalamazoo Wings.

Draft: Fjärde rundan som 111:e spelare totalt av Vancouver Canucks under 2011.

 

Relaterade artiklar