Laddar

Nya fynd vid skolan: ”Vi är rädda och oroliga”

På torsdagskvällen hittades nya eternitskärvor på skolgården i Holmsjö, trots flera godkända saneringsinsatser. Föräldrar kräver nu att skolan kallar till möte med experter. 

delningar

Klockan 19 på torsdagen hittades nya delar av vad som misstänks vara eternit med asbest som beståndsdel på skolgården i Holmsjö.

– Vi är arga, rädda och oroliga. Det här är uruselt skött från första början. När vi i går kväll hittade nya rester från huset var det bara som en stor suck, säger en förälder som SVT Nyheter Blekinge talat med och som själv fotograferade plattorna, som låg innanför det avspärrade området på skolan.

Flera barn ska ha använt byggresterna för lekar.

Susanne Wallin Eriksson, rektor på Holmsjöskolan säger till SVT Nyheter Blekinge, att hon inte känner till de fynd som gjordes och dokumenterades på torsdagskvällen,

– Men området är fortsatt avspärrat och inga barn får lov att vistas där. Så kommer det att förbli till dess att hela området är sanerat och godkänt, säger hon och hänvisar i övrigt till drift- och serviceförvaltningens chef Per Jonsson.