Nya dykningar i sökandet efter Lelle Hildebrand

Dykarna fortsätter söka i stenbrottet. - Foto: Arkiv

Polisen gör en ny insats i sökande efter den försvunna turnéledaren.

delningar

Sökandet efter den försvunne turnéledaren Lelle Hildebrand kommer att fortsätta under tisdagen och onsdagen 20-21 november. Nya dykningar görs då i Jedenryds stenbrott, några mil norr om Kristianstad.

Sjöpolisens dykenhet från Stockholm kommer att stå för insatsen. De har tidigare dykt i Ivösjön utanför Vånga efter kvarlevorna. Senast i mitten av oktober gjorde de också dykningar i Jedenryd, mellan Värestorp och Immeln. Det är där sökningen nu återupptas. Stenbrottet är 35 meter djupt.

Utredningen leds av polisens Kalla fall-grupp och de kommer vara på plats tillsammans med personal från lokalområdespolisen i Kristianstad. Polisen har inte velat gå in på varför Jedenryd är intressant, men Bo Lundqvist i Kalla fall-gruppen, har tidigare kommenterat möjligheterna att hitta kvarlevorna efter 19 år.

– Jag är ingen expert på rättsmedicin, men vad jag förstår så beror det på det på omständigheterna ifall man hittar ben eller om en kropp är i bättre skick. Även om det inte finns så mycket kvar, så kan det finnas material kvar som kan hjälpa utredningen.

Lelle Hildebrand försvann från klubben Kartago i Sölvesborg den 25 januari år 1999. Sedan dess är det ingen som sett honom. Han var turnéledare för Hammerfall.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar