Laddar

NYA BESKEDET: Så blir vädret i midsommar

Foto: Michael Erhardsson - Foto: Mostphotos

Här är den senaste prognosen – så blir midsommarvädret.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Många är nyfikna över midsommarvädret och den senaste tidens strålande väder har skänkt hopp om en fin midsommarafton, men nu kommer ett dystert besked. Det ser överlag ut att bli ett klassiskt svenskt midsommarväder – ostadigt väder med risk för regn.

– Värmen som vi har haft är ganska bortblåst. Man kan säga att vi är tillbaka till traditionellt sommarväder á la Sverige. Det blir en växlande kompott och den här värmen som vi har haft är generellt ganska bortblåst. Det är lite tjurigt väder framåt nu, säger Johan Groth, meteorolog vid Storm, till Expressen.

Men än ska man inte ge upp. Meteorologer har haft fel förr, och i södra Sverige finns det hopp om en solig midsommar.

– Som det ser ut nu kommer det bästa vädret på midsommar vara längs kusterna i söder: Västkusten, kusterna runt Skåne och vid Öland och Gotland. Generellt kommer det nog vara ganska hyggligt väder i södra Sverige, om än ganska blåsigt med låga temperaturer, säger Johan Groth till Expressen.

SMHI:s meteorolog Therese Gadd tror också på en blåsig midsommar.

– Det är fortfarande några dagar kvar till midsommarhelgen och prognosen är fortfarande osäker. Men det pekar mot att vi kommer få ett lågtryck över norra Skandinavien som kommer ge en dominerande ganska kylig nordvästvind, skriver hon på SMHI:s hemsida.

Enligt SMHI:s senaste prognos blir det några millimeter regn i södra Sverige på midsommarafton. Allra värst ser det ut att bli i Halland med regn större delen av dagen, från tidig morgon till sen kväll.

Om vi tittar mer norrut så ser det värre ut. Redan på torsdagen kommer Uppsala få rikligt med regn – upp emot 15 millimeter regn, enligt SMHI. Och sedan kommer det fortsätta regna till midsommardagen, men med lite tur kan solen titta förbi i några timmar på eftermiddagen.

Relaterade artiklar