Ny vinfestival slår upp dörrarna: "Fantastisk respons"

Foton: Privat / Mostphotos

Intresset har varit stort inför helgens vinfestival.

delningar

Under fredagen slår Karlskrona vinfestival upp dörrarna. Besökarna kommer ha möjlighet att prova viner, prata med utställare och umgås med andra vinintresserade. Det är första gången som vinfestivalen anordnas och enligt arrangören Markus Ardin har intresset varit stort.

– Vi fick en jättefin respons vid släppet av biljetter i januari. Vi sålde slut snabbt och fick släppa ett pass till och nu är det knappt 60 platser kvar på det.

Det hela började med att Johan RennemarkRost & vin och Sjörök frågade Markus om han trodde att det fanns ett intresse för en vinfestival i Karlskrona.

– Jag har hållit på med vin i flera år och tror absolut att det finns en efterfrågan och ett intresse. Vi bestämde oss för att prova och köra ett år. Det har som sagt varit fantastisk respons och det känns jättekul att karlskroniterna sluter upp.

Vinfestivalen kommer att vara på Dockside och pågå den 26 till 27 april. På plats kommer det finnas ett flertal utställare och producenter. Enligt Markus Ardin är det både äldre och yngre människor som har intresserat sig för festivalen och han hoppas att festivalen ska kunna erbjuda något för alla.

– Vi hoppas givetvis att folk ska tycka att det är lyckat och intressant och att de ska få lära sig mer om vin och ha trevligt. Det här är för alla människor som gillar och är intresserade av vin, säger Markus Ardin.

Om festivalen blir lyckad talar mycket för att den kan arrangeras fler gånger.

– Tanken är att det ska bli en stående vinfestival. Vi är tacksamma över att vi har fått en så bra respons och hoppas att de som kommer hit kan njuta, ha kul och umgås.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar