Ny satsning i World Trade Center: "Ska bli ett levande centrum"

Foto: Pressbild

När World Trade Center invigs i Karlskrona i december 2020 kommer byggnaden innehålla en mötesplats för företag.

delningar

Under måndagen meddelade företaget Paraply att de kommer att storsatsa i nya lokaler i World Trade Center i Karlskrona. Sedan 2017 har företaget designat en helt ny mötesplats i huset med fokus på innovation, kreativitet och co-working.

– Vi blev initialt inspirerade av WTC:s grundidé ”Där människor möts skapas nya idéer och affärer” eftersom den ligger väldigt nära Paraplys DNA. Vi tycker att Blekinge har saknat öppna och tillgängliga plattformar i linje med ”co-working”, ”shared spaces” och ”innovation house” som globalt, såväl som i Sveriges större städer, har vuxit lavinartat senaste åren, säger Robin Åkerman, VD på Paraply, i ett pressmeddelande.

Den nya mötesplatsen har utformats tillsammans med fastighetsägaren Kärnhem och arkitektkontoret FOJAB. I lokalerna ska det bland annat finnas loungegrupper, workshoprum och uppe på taket byggs en takterass för mingel. Tanken är att det kommer att finnas olika sorters medlemsskap för företag och i framtiden kommer det bland annat att arrangeras inspirationsföreläsningar, workshops och interaktiva utställningar i lokalerna.

– Vi formas väldigt mycket av miljöerna vi vistas i och det händer otroligt spännande saker när människor möts, interagerar och inspireras av varandra. Vårt mål är att WTC ska bli ett levande centrum som förenar människor med olika bakgrund och erfarenheter vilket främjar innovation och interdisciplinära utbyten, säger Robin Åkerman.

Paraplys huvudkontor kommer också att ta plats i World Trade Center.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar