Laddar

Ny prognos: Snön är på väg

Snart faller snön över södra Sverige.

delningar

Det har tidigare rapporterats om att den kommande vintern blir den kyligaste på flera år. Nu uppger danska väderinstitutet DMI att den första snön är på ingång.

–  En kall luftström över de relativt varma havsområdena ger oss sannolikt en del snö, säger meteorologen Martin Lindberg, till Ekstrabladet.

Sverige har haft en mild oktober och även november har varit ovanligt varm. Men i mitten av månaden kan det ske drastiska förändringar och i månadsskiftet väntas köldsmockan slå till. Det är även då den första snön ska komma.

– Jag tror inte att snön blir varaktig. Det är alldeles för tidigt på vintern för att det ska bli riktig snö som lägger sig. Men det kan komma några kraftiga snöbyar i slutet av månaden, säger Martin Lindberg.

Trots osäkerheten i prognosen menar meteorologerna att det är mycket sannolikt att det är södra delen av Sverige som drabbas.

– Det betyder att vi kommer ner under fem grader i dagstemperatur. Så det blir mer vinter när vi kommer mot slutet av månaden, säger Martin Lindberg.

Relaterade artiklar