Ny förvaltningschef i Sölvesborgs kommun

Martin Åsman. Foto: Sölvesborgs kommun & Arkiv.

Han blir ny chef för Barn- och utbildningsnämnden.

delningar

Sölvesborgs kommun har beslutat att anställa Martin Åsman som förvaltningschef för Barn- och utbildningsnämnden. Åsman tillträder den 2 september och ersätter därmed den tidigare förvaltningschefen Martin Eksath.

I dagsläget är Martin Åsman tillförordnad förvaltningschef för förvaltningen för Barn, Utbildning och Kultur i Karlshamns kommun. Tidigare har han haft uppdrag inom Sölvesborgs kommun som bland annat lärare, rektor och verksamhetsområdeschef för skola och förskola.

Barn- och utbildningsförvaltningen har inom kort vakanser på flera chefsposter på verksamhetsnivå. Detta är en av anledningarna till en uppsnabbad rekrytering utan föregående utlysning, vilket annars är brukligt.

- Martin Åsman har visat sig besitta goda chefs- och ledaregenskaper, både hos oss och andra arbetsgivaren vilket gör att det finns tunga och sakliga skäl till att anställa Martin utan den brukliga rekryteringsprocessen säger Lars Ericsson, Kommunchef Sölvesborgs kommun, i ett pressmeddelande.

Beslutet om att tillsätta Martin Åsman togs av kommunstyrelsens arbetsutskott på fredagen.

– Det ska bli både spännande och roligt att få arbeta med att utveckla utbildningsförvaltningens verksamheter tillsammans med Sölvesborg kommuns duktiga och engagerade medarbetare. Att efter snart 29 år i skola och utbildning, och med ett personligt engagemang i socialtjänstfrågor, få leda arbetet med dessa verksamheter i sin hemkommun känns som ett hedersuppdrag, säger Martin Åsman.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar