Ny bokning till Östersjöfestivalen: "Ikoner inom den här genren"

The Boppers. Pressfoto

Här är alla artister som hittills är inbokade till gratisfestivalen:

delningar

I samband med veteranbilsutställningen i Rosengården kommer det legendariska rockabilly-bandet The Boppers att stå på Snäckans scen under Östersjöfestival i Karlshamn den 17-20 juli. The Boppers äntrar Snäckans scen på fredagen klockan 14.00 den 19 juli.

– Förra året flyttade bilutställning från Östra piren till Rosengården på grund av att man skulle bygga om piren. Det blev en trevlig inramning på Rosengården och det gavs möjligheter att lägga på underhållning eftersom Snäckanscenen finns där. Förra året hade vi The Refreshments inbokade, med en tydlig koppling till bilar och 60-talet, säger arrangören Anders Jönsson till 24Blekinge.se, och fortsätter;

– Det kändes därför naturligt att gå vidare på samma spår i år och The Boppers är ikoner inom den här genren. De är ett väldigt klassiskt rock 'n’ rollband som spelar i en egen division.

Kultbandet The Boppers har spelat Rock'n Roll och Doo Wop i över 40 år. Med tusentals spelningar och över två miljoner sålda album i Skandinavien, Japan och Europa är de en av de mest framgångsrika moderna grupper i sitt slag. Deras musik har rötterna i 1950- och 60-talets rockmusik.

– Vi riktar oss till en bred målgrupp. Har man ett bilintresse så är det nära till hands att det här bandet är något man vill se. Rockabilly är större i Sverige än vad man kanske känner till och sådana här träffar drar mycket folk. Det blir trevlig stämning och svårt att stå still till musiken, säger Anders Jönsson.

Onsdagen är entrébelagd och den dagen bokar festivalen och utskottet själva band och artister till. Torsdag till lördag blir det däremot en gratisfest, med bland annat Kalle Moraeus och Orsa Spelmän, Peter & Bruno som bjuder på Oueen-låtar, Robert Wells med ett elvamannaband, Jakob Samuel från The Poodles och 10-åriga Eva Jumatate som i år tog Talangjuryn med storm och kom bland de tre bästa. Som finalakt på torgscenen under lördagskvällen kommer Thomas Di Leva att äntra scenen med sin hyllade tolkning av David Bowie-låtar. Karlshamns musiksällskap inviger Östersjöfestivalen tillsammans med musikalartisten och dansbandssångerskan Elisa Lindström och sopransolisten Karin Thulemark under ledning av Mikaela Brorsson.

– Snart släpper vi även barnartisterna, och vi är nöjda med den bredd som vi har fått ihop. Det är lite att konkurrera med i år, med Gyllene Tider i Ronneby på fredagskvällen till exempel, men här ska det finnas något för alla. Vi är nöjda.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar