Ny barbershop har slagit upp dörrarna: "Ligger väldigt bra i tiden"

För knappt två veckor sedan utökade Trendteamet sin verksamhet med en barbershop. "Det har gått jättebra, det ha varit mycket folk här", säger Therese Carlsson.

delningar

Therese Carlsson har arbetat som frisör i 14 år och för tre år sedan valde hon att starta salongen Trendteamet i Lyckeby. På salongen arbetar både frisörer och fransstylister och sedan en tid tillbaka består salongen också av en barbershop.

– En av de som jobbade som fransstylist, Linn Sangler, ville göra något annat. Eftersom det har börjat bli populärt med skägg och olika trender för män började hon kolla efter en utbildning till barberare, säger Therese Carlsson.

Idén om att starta en barbershop tog därefter form och beslut togs om att bygga om en del av salongen.

– Det var Linns idé från början. Sedan har vi sett att intresset för bland annat skägg har ökat bland killar, så vi tycker att det ligger väldigt bra i tiden. 

Foto: Privat

Trendteamet gjorde slag i saken och den 1 mars öppnades dörrarna till deras barbershop – som dessutom är den enda av sitt slag i Lyckeby.

– Det har varit många sena kvällar och helger, så det har varit jättemycket jobb. Men det är kul att det äntligen är färdigt och framförallt är det roligt att se att det är aktivitet där inne, säger Therese Carlsson.

Salongen har nu delats upp i två delar med plats för fyra kunder i den vanliga salongen och för två kunder i barbershopen.

– Den har vi gjort lite mer maskulin så den bryter av rätt mycket mot resten av salongen. Det är kul med lite kontraster.

Foto: Privat

På salongens barbershop erbjuds kunderna bland annat trimning av skägg, rakning med kniv och hårklippning.

– Det är många som tror att en barberare bara rakar eller fixar skägg, men hon klipper också kundernas hår, säger Therese Carlsson.

Hur har mottagandet varit nu den första tiden?

– Det har gått jättebra, det ha varit mycket folk här.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar