Laddar

Nu ska förolyckade polisen begravas

Polisen som dog i en lastbilskrock i Hässleholm, på väg till ett uppdrag, kommer att begravas i morgon. Så här kommer han att hedras av kollegorna.

delningar

Det var klockan 00.39 under natten till tisdagen den 13 juni som hundförar-polisen Pierre Nilsson från Blekinge krockade en lastbil på riksväg 24 utanför Hässleholm. Han fördes akut till lunds universitetssjukhus, men hans liv gick inte att rädda. Pierre var på väg till ett uppdrag och olyckan håller på att utredas. Han dog endast 37 år gammal.

I morgon kommer begravningen att hållas i Hässleholms kyrka. Det uppger tidningen Norra Skåne. Både kollegor och anhöriga väntas delta i ceremonin, där polisen ska föras till sin sista vila. Dessutom väljer hela poliskåren att hylla Pierre Nilsson genom en kortege, där både civila och målade polisbilar ska delta.

– Det kör en bilkortege från polisstationen i Karlskrona med kollegor för att hedra hans minne. Samtidigt kommer alla Sveriges polisstationer att flagga på halv stång från klockan 08.00 till 16.00, berättar Lina Isaksson Funke, tillförordnad kommunikationschef för polisen Region syd till Norra Skåne.

Begravningen kommer att äga plats klockan 13.00 på fredagen.

Relaterade artiklar