Laddar

Nu ska det byggas 100 nya lägenheter

Bostadsbolaget planerar att bygga hyreslägenheter på tre olika tomter.

delningar

Bostadsbolaget KlaraBo har nu förvärvat byggrätter till tre olika tomter på Gullberna park i Karlskrona.

Detaljplanen är redan klar och nu är det tänkt att man ska bygga både två- och fyravåningshus på de tre tomterna, sammanlagt rör det sig om hundra lägenheter.

Affären är en joint venture med SBB, Samhällsbyggnadsbolaget och gäller förutom Karlskrona även byggrätter i Höganäs och Falun.

– Vi gillar Karlskrona och för oss är det otroligt viktigt att få ihop en takt i byggnationen på lite olika ställen i landet och här är Karlskrona en viktig del. Och vi har sett att KlaraBo har en effektiv organisation för detta säger SBB:s vd Ilija Batljan till 24Blekinge.se. 

–  Genom att nyttja det statliga investeringsstödet bidrar vi till att minska bostadsbristen i det bostadssegment där bristen är som störst. Affären visar dessutom hur attraktiva våra byggrätter är även i en tid av viss osäkerhet på marknaden, tillägger han i ett pressmeddelande.

Det handlar om allt från enrummare till fyrarumslägenheter.

– Vi kommer att börja arbetet redan i dag men vi kan inte säga exakt när byggandet blir av. Vi siktar dock mot inflyttning under 2019, säger KlaraBos vd Andreas Morfiadakis till 24Blekinge.se.

Han tillägger att hyran med hjälp av investeringsstödet kommer att hamna på en rimlig nivå.

– Vi är övertygade om att det här kommer att bli attraktiva hyresrätter i Karlskrona.