Laddar

Nu satsar företaget: ”Vi behöver anställa fler”

"Vi är alltid intresserade av duktiga arbetare".

1 person har regerat på denna nyheten

delningar

Fordonsindustrin går jättebra för tillfället och därför tänker underleverantören Kockums Maskin i Kallinge investera i nya maskiner för 20 miljoner kronor.

– Redan nu har vi satt ett antal personer på utbildning på en maskin och till sommaren ska en andra maskin levereras till oss, säger företagets vd Mats Malmqvist till 24Blekinge.se.

Företaget arbetar med gjutgods till fordonsindustrin och är underleverantör åt bland annat flera företag inom Volvokoncernen.

– Hittills i år har vi anställt femton nya medarbetare och vi kan tänka oss ett par till. Vi är alltid intresserade av duktiga industriarbetare.

Främst är det maskinoperatörer som just nu efterfrågas.

– Företaget utvecklas väldigt positivt just nu. Värre var det 2008-2009 då vi var nere på bara 45 anställda men vi klarade oss mycket tack vare våra duktiga, danska ägare, säger Malmqvist.

I dag har man ett 80-tal anställda i Kallinge och ser ljust på framtiden, även om det finns en viss oro för omvärldsläget.

– Ja, det är ju den här Trump. Jag kan inte så mycket om politik men det är klart att om våra svenska varor blir dyrare i USA kanske de i stället väljer inhemska produkter och då minskar antalet detaljer för oss. Det är självklart ett hot för oss.