Nu öppnar den nya vårdcentralen

"Vi har letat efter en lämplig lokal ett tag".

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Den 20 augusti slår Hälsohuset upp dörrarna för sin nya vårdcentral i Vedeby Center i Karlskrona. Men redan på lördag den 18e augusti, kommer det finnas möjlighet för dig som framtida patient ta en titt i lokalerna och ställa frågor till personalen.

– Vi kommer att ha en öppen dag på lördagen. Då får man komma hit och titta på de nya lokalerna och träffa våra medarbetare. Det kommer finnas personal med lite olika utbildningsnivå på plats; både sjuksköterskor och läkare som man kan ställa sina eventuella frågor till, säger vd och verksamhetschef Tomas Enegren till 24Blekinge.se.

Varför valde ni att öppna i just Vedeby? 

– Vi har letat efter en lämplig lokal ett tag. Vi behövde öppna en vårdcentral till, den vi har nu är för trång för antalet patienter vi har och lokalerna i Vedeby fungerar bra för det, säger Tomas Enegren.

Inför öppningen av den nya vårdcentralen har ett tiotal nya medarbetare rekryterats samtidigt som några från Hälsohuset i stan flyttar med till de nya lokalerna.

Varför tror ni patienter söker sig till er? 

– Skälet är nog är att vi har väldigt duktig och engagerad personal. Människor hade inte sökt sig hit om de inte hade tyckt att vi är bra. Allt ligger på personalen, säger Tomas Enegren.  

Hälsohuset har funnits på Trossö i Karlskrona i april 2010 i samband med att hälsovalet infördes. 

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar