Laddar

Nu får fler unga åka gratis i sommar

Foto: Arkivbild - Foto: Mattias Nilsson

"Ungdomar på landsbygden får samma möjligheter."

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Från och med i morgon får ungdomar i Blekinge gratis kollektivtrafik under sommarlovet. I dag fattade trafiknämnden beslut om att sommarkortet även ska gälla i öppen närtrafik så att ungdomar som bor på landsbygden får ta del av samma förmån.

Nämnden har sedan tidigare tagit beslutet att kortet också ska gälla de ungdomar som har färdtjänst beviljad.

– Det känns jättebra att vi nu kan erbjuda länets ungdomar att åka gratis i  kollektivtrafiken i sommar. Alla ska ha möjlighet att ta vara på Blekinges vackra stränder och andra besöksmål. Likaså att kunna ta sig mellan hem och sommarjobb, säger Christina Mattisson, Regionstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.  

– Fria resor för unga i kollektivtrafiken är kanonbra. Jag har fått en del samtal från besvikna ungdomar som bor utanför den linjelagda kollektivtrafiken och därmed inte omfattats av erbjudandet. Detta känns så klart inte bra. Därför har vi i dag i Trafiknämnden beslutat att det sommarkort ungdomarna i målgruppen får även ska gälla på öppen närtrafik. Därmed får ungdomar på landsbygden samma möjligheter och det känns viktigt och rättvist, säger Magnus Johansson ordförande i Trafiknämnden Blekinge.

Relaterade artiklar