Nu drar rockfesten igång: "Otroligt härligt"

Arkivbild - Foto: Linder Media

I morgon smäller det – då öppnas dörrarna till Sweden Rock.

delningar

Under onsdagen drar Sweden Rock Festival igång för 28:e gången. Festivalområdet står nu redo för att ta emot besökarna.

– Det känns riktigt bra. Vi har haft den bästa och smidigaste förproduktionen någonsin, det har flutit på otroligt bra, säger Sofia Lindqvist Lacinai, marknadschef och vice vd.

Festivalen är sig lik men arrangörerna försöker att alltid utveckla upplevelsen. Det finns därför ett par nyheter på området i år.

– Även om vi är ganska begränsade av havet på ena sidan och vägen på andra sidan, har vi utökat festivalområdet lite ytmässigt med ett nytt matområde på ungefär 1 000 kvadratmeter.

I matområdet kommer det att finnas fler sittplatser och ytan är anpassad så att besökarna ska kunna äta och umgås med sina kompisar.

I år har man dessutom valt att bygga ut det soldäck som man hade på prov under förra året.

– Vi har utökat soldäcket rejält i år, så att fler människor ska få plats och kunna ta en öl och blicka ut över festivalområdet, säger Sofia Lindqvist Lacinai.

Nytt för i år är också en utställning av fossiler som har fått namn efter världskända rockstjärnor. Det rör sig till exempel om artister som Lemmy Kilmister, King Diamond och Eluveitie. Utställningen kommer att placeras vid Rockklassikertältet.

Trycket på årets biljetter har varit stort och fyradagarsbiljetterna tog slut inom loppet av 40 minuter. Under dagarna väntas tiotusentals besökare inta området.

– Jag är ödmjuk inför veckan som vi har framför oss. Det är otroligt härligt att få öppna dörrarna för alla förväntansfulla människor. För många är det här den bästa veckan på året och det är roligt att läsa och höra hur peppade alla är. Det är det här som vi har jobbat för hela året.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar