Laddar

Nu blir det skallgång efter försvunne turnéledaren

Missing People kommer att genomföra sin första skallgång efter försvunne turnéledaren Lelle Hildebrand som senast sågs vid rockklubben Kartago i Sölvesborg vintern 1999.

delningar

Nu på lördag kommer Missing People att arrangera en skallgång efter försvunne turnéledaren Lelle Hildebrand.

Det sker i nordöstra Skåne i trakterna kring sjön Immeln.

– Polisen har pekat ut var vi ska söka och området runt Immeln är högprioriterat, säger Christina Hjalmarsson från Missing People till Kristianstadsbladet.

Man kommer att söka hela dagen med start klockan 10.00 vid Immelns bygdegård. 

Det är den kalla vintern med sitt tjocka snötäcke som tidigare omöjliggjort skallgången.

18 års åldersgräns gäller för den som vill delta i sökandet.

”Medtag alltid giltig legitimation till sökinsatsen. Ni som är vana att leda patruller ser vi gärna 30 minuter innan samlingstiden. Det behövs ingen föranmälan. All information fås på plats. Ni som har ficklampor får gärna ta med detta”, skriver Missing People på sin Facebooksida.

Det var den 25 januari 1999 i samband med en spelning med rockbandet Hammarfall som Lelle Hildebrand senast sågs i livet.

Det skedde utanför klubben Kartago i Sölvesborg och Hildebrand var turnéledare åt rockbandet.

Från början anmäldes det hela som ett försvinnande. Först senare misstänkte man mord.

– Det var en väldigt udda och märklig mordutredning så tillvida att vi inte hade något offer. I de allra flesta våldsbrott eller mord förekommer det ju ett offer, har polisens dåvarande utredare Göran Sjösvärd sagt i en intervju med 24Blekinge.se.

Tidigare i vintras, i december, genomförde polisen dykningar i Ivösjön, en annan plats som tidigare varit aktuell i utredningen.

Efter de resultatlösa dykningarna där kan nu Ivösjön avskrivas och i stället har misstankarna riktats mot Immeln där skallgången alltså kommer att äga rum.