Laddar

Müllo efter drömresan till Nashville: ”Viktigt med originallåtar”

Fick uppträda i musikens självutnämnda huvudstad.

delningar

Musikern Joachim Müllo från Karlskrona släppte förra året sin debutskiva som soloartist och för några veckor sedan utforskade han sin musik och sitt konstnärsskap i Nashville, Tennesse; musikens självutnämnda huvudstad.

– Precis som man kan tro handlar väldigt mycket i stan om musik, och i synnerhet country. Det är en stad som är stolt över sitt epitet Music City och som på gott och ibland också ont drar växlar på det. Om man är turist så hamnar man förmodligen ganska snabbt på den livliga turistgatan Broadway där det spelas livemusik på full volym från lunchtid till tre på natten på alla barer och restauranger som kantar den här blinkande delen av gatan som slutar uppe vid Cumberland river. Det är väl värt ett par besök och musikerna håller hög klass, och säkert spelar även din servitör i ett band eller skriver låtar.

Hur kom det sig att du hamnade i Nashville? – Jag har länge haft funderingar på att åka dit men det har aldrig blivit av. Antingen har man inte tid eller inte råd eller allt som oftast båda två. Min kompis Jamie Meyer åker över regelbundet och spelar och skriver och när han för hundrade gången frågade om jag inte skulle komma över så bestämde jag mig till slut.

Vad var häftigast att få vara med om? – Jag fick en spelning på ett litet ställe i området Music Row av en kille jag lärde känna, och blandningen av låtskrivare var helt galen. Här satt jag och spelade låtar från min skiva, efter mig kommer en kille och spelar bland annat en låt som var den första singelettan för Tim McGraw och som förmodligen sålt runt 30 miljoner exemplar.

Hur har resan påverkat din karriär? – Jag spelade på några ställen och fick erbjudande om att komma tillbaka om jag var i stan igen. Men framförallt så blev jag imponerad över hur viktigt det är med originallåtar, något jag saknar här hemma. Det utforskar jag gärna mer, både där över och även här hemma.