Motionslopp med blod i fokus: "Det är en folkfest"

Foto: Madelen & privat

Blodomloppet är Blekinges största motionslopp.

delningar

Den fjärde juni går det årligt återkommande blodomloppet av stapeln i Karlskrona. Loppet arrangeras av friidrottsklubben KA 2 IF i samarbete med Blodcentralerna i Blekinge för tionde gången. Förra året var det över 4 000 motionärer som deltog i den svettiga löpfesten, vilket gör det till Blekinges största motionslopp.

– Förhoppningarna är att det blir fint väder, att folk har en trevlig kväll, att de anmäler sig som blodgivare och att de känner att motion är positivt. Det är en väldigt rolig folkfest, säger Anna-Karin Stenlund vid KA 2 IF.

Blodomloppet arrangeras på 17 orter i landet och antal deltagare har växt successivt. År 2018 var det hela 106 184 personer som sprang i de olika loppen.

Under Blodomloppet finns blodcentralerna på plats och berättar om vikten av att lämna blod och de som vill kan anmäla sitt intresse på plats.

– Karlskrona var bäst i hela Sverige förra året med 300 stycken nya anmälda blodgivare.

Det finns flera olika klasser att delta i vilket gör att alla kan delta. Promenadklassen utan tidtagning, 5 kilometer eller 10 kilometer.

– Det finns något för alla, även om man inte tränar. Banan är fantastiskt vacker längs vattnet. 

Det finns även möjlighet för yngre motionärer att delta i Lilla Blodomloppet. Det är för barn mellan 6-10 år och är 800 meter långt. De som deltar får en överraskningspåse i belöning.

Sista anmälningsdagen till både Blodomloppet och Lilla Blodomloppet är den 24 maj. 

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar