Laddar

Möt Kinaoui – ett nytt ljus på pophimlen

Här är Blekinges senaste stjärna inom popmusiken. Kinaoui satsar helhjärtat på karriären med nya singeln The Northern Light. 24Blekinge.se träffade honom för en intervju.

delningar

Namnet Kinaoui härstammar från Marocko, berättar låtskrivaren som nu är aktuell med ny musik på Spotify.

– Jag bor numera i Göteborg men är trots allt född och uppvuxen i Karlskrona. När jag inte monterar Volvobilar om nätterna är det träning som gäller, säger han när vi ber honom beskriva sig själv.

Just nu finns låten The Northern Light ute, ett stycke som upphovsmannen själv beskiver som en poplåt om kärlek och som en hyllning till norrskenet.

– Det jag gillar med musiken är att du själv, baserat på en tanke, känsla eller melodi kan skapa vad du vill. Det finns inget rätt och fel och du får liksom ut det du vill, ditt budskap på ett helt annat sätt, säger han och fortsätter:

– Jag tror att många kan känna igen sig och relatera till låtens handling. I dag dag lever vi i en oerhört ytlig värld där man ska ”spela spelet” med ideal, krav, sociala medier och gud vet allt. Men i själva verket är det inte alltid en dans på rosor, inte minst märks det när det kommer till kärlek.

För tillfället hoppas han finna många lyssnare till den tre minuter och 52 sekunder långa poplåten.

– Jag var faktiskt lite nervös för hur responsen skulle bli eftersom detta är en väldig personlig låt för mig. Man står ju alltid blottad när man går ut med något på gott och ont. Men efter att jag märkt att folk uppskattat det jag gjort känner jag att jag bara vill fortsätta skriva musik.

Kinaoui hävdar att han har Zlatan Ibrahimovic som sin största förebild i livet.

– Det som alltid triggat mig är att ”visa världen att det går”.