Laddar

Mörrum vaknade för sent: ”De var lite elaka”

En tung start mot ett tufft spelande Kalmar HC. Sedan rann det bara på. Så kan man beskriva Mörrums match mot Kalmar.

delningar

I första matchen mot Nässjö fick Mörrum en enkel resa och vann enkelt (12-0). På onsdagskvällen ställdes laget mot Kalmar. Det blev allt annat än en enkel resa. Redan från start kom Kalmar ut som ett mer taggat lag. Tränaren Andreas Ernebrand beskriver det som att: ”De var lite elakare och helt enkelt smällde på mer”. Det resulterade i underläge 2-0.

– Vi kunde helt enkelt inte hantera deras tuffa inledning och blev tillbakatryckta. Men 2-0 efter första det var inte fy skam ändå – då hade vi fortfarande chansen, sa Mörrums tränare Andreas Ernebrand.

De hade visserligen chansen – men den tog de inte. I andra var Mörrum oorganiserade, berättade Ernebrnad och det straffade sig. Målen rasslade in och det skulle dröja till en sekund från periodpaus till Mörrum kunde reducera till 6-1.  Målet gjordes i powerplay signerat Fredrik Edvardsson.

Det var också powerplay-spelet som Mörrum kunde ta med sig från den här matchen. Ytterligare en reducering kom sedan i just den spelformen – även det från Edvardsson klubba.

– Spelet i fem mot fyra kan vi ta med oss från den här matchen. Och den tredje perioden – där spelade vi mer med varandra, menade Andreas Ernebrand.

För även en tredje reducering skulle komma i den sista perioden. Tyvärr, för Mörrum – var det för sent och förlust med siffrorna 6-3 var ett faktum.

– Det är alldeles för få som får godkänt i dag. Det finns mer att önska från flera av spelarna. Gustav Carlsson är den enda som kommer undan med godkänt, fortsatte en något besviken Mörrum-tränare.

– Nej, gör om gör rätt, uppmanade Ernebrand.

I nästa match väntar derby för Mörrum. Då är det Olofström som kommer på besök till Jössarinken. En match Mörrums tränare ser fram emot.

– Det ska bli kul. Vi förlorade sist mot Olofström – så där finns revansch att utkräva. Till den matchen får vi elda upp oss lite,  vara mer förberedda.

 

Relaterade artiklar