Laddar

Mittbacken oväntad poängräddare för FKK i premiären: ”Inte varje dag man gör mål”

FK Karlskrona kämpade sig tillbaka från underläge två gånger i premiären mot FC Rosengård. Mittbacken Eric Petersson stod för assist till 1-1-målet innan han själv bombade in 2-2-målet i bortre stolpen och in. "Vi visar stor lagmoral", säger Petersson.

delningar

Premiärmatchen för FK Karlskrona spelades på en svårspelad plan nere i Malmö där hårda dueller och mycket kämpaglöd stod på menyn när FC Rosengård stod för motståndet. Kämpaglöd visade bortalaget när de två gånger tog sig tillbaka efter underläge.

Rosengård tog ledningen i den 14:e minuten genom ett skott från Mohammed Ramadan men det tog inte många minuter innan Karlskrona svarade på Malmölagets ledningsmål. I den 20:e minuten letade sig ett kanonskott utifrån straffområdet rakt i ribbkrysset och vidare till FKK:s mittback Eric Petersson som trädde in bollen till skyttekungen Alexander Petersson som avslutade till 1-1.

Eric Petersson var dock inte färdig där –  i slutminuterna så tog Petersson saken i egna händer och bombade bollen via den bortre stolpen och in efter en frispark från Alexander Pettersson.

– Det är inte varje gång att man gör ett mål, det känns riktigt roligt. Men det viktigaste var att vi tar oss tillbaka från underläge två gånger och tar med oss en poäng hem. Jag tror inte det är många lag som kommer åka ner till Rosengård och ta poäng den här säsongen, säger Petersson.

Det var en förväntad matchbild enligt FKK:s tränare Anders Torstensson där Rosengård utnyttjade sitt starka omställningsspel.

– Om jag ska komma med någon kritik så är det att vi släppte till för många omställningar i första halvlek. I andra så fick vi dock bättre koll på det hela, säger Torstensson och fortsätter:

-Vi kan inte vara 100 procent nöjda med ett 2-2-resultat men det är ett tungt lag att möta och vi visar stor moral när vi tar oss tillbaka två gånger. Vi hade bra tryck på dem ändå till slutet av matchen och jag tycker att vi orkade mer än dem. Det är ett bra kvitto att ta med sig hem, säger Anders Torstensson.

Text: Ludvig Brännlund

Division 2

FC Rosengård-FK Karlskrona 2-2 (1-1)

Målen, FK Karlskrona: Alexander Petersson, Eric Petersson.

Startelva, FK Karlskrona: Sebastian Halle – Rasmus Holgersson, Kristian Petersson, Eric Petersson, Fredrik Zickbauer – Anton Dahlström (74), Emanuel Svensson, Anton Sigvardsson, Julian Grozdanovski – Benjamin Fadi, Alexander Petersson.

Inhoppare: Johan Axelsson (74).

Relaterade artiklar