Misshandlade och hotade flickvän – döms till fängelse

. - Foto: Mattias Nilsson

En 28-årig man har dömts vid Blekinge tingsrätt för bland annat misshandel.

delningar

Flickvännen var hemma hos mannen i som bor i Västra Blekinge i början av 2018. Kvinnan ska ha varit upprörd efter att hon sett att pojkvännen skrivit med en annan kvinna på sociala medier. Mannen blev då mycket arg, tog tag i hennes axlar, knuffade ner henne på sängen och satte sig gränsle över henne. Han tryckte sedan sin underarm mot hennes hals så att hon inte fick luft.

Flickvännen fick blåmärken och rivsår. Bråket ska ha varit så högljutt att grannar ringde på dörren och frågade om kvinnan var okej. De ringde sedan polisen som kom till bostaden.

Efter händelsen ringde mannen till kvinnan. Vid tillfället var hon tillsammans med sin mamma och hon satte därför på högtalaren så att mamman kunde höra samtalet. Under samtalet sa mannen att han skulle sticka kniven i kvinnan. När mamman sade att det var dumt sagt svarade han; "hora, du är sjuk i huvudet".

Han har också fortsatt att skicka ett stort antal meddelanden och försökt ringa kvinnan.

Nu har han dömts vid Blekinge tingsrätt för misshandel, olaga hot och ofredande. Han döms till tre månaders fängelse och ska betala 15 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar