Laddar

Miljonsuccé för Ronnebyborna: ”Drömmen slog in”

Hästen Ultra Bright vann igår 2,4 miljoner till sina ägare Bengt och Heiki Andersson. "Drömmen slog in igår", säger ronnebybon Heiki Andersson.

delningar

Ronnebyborna Bengt och Heiki Andersson har haft travhästar i 22 år och i den anrika tävlingen StochampionatetAxavalla i Skara så var det för första gången en av deras hästar tagit sig till final.

– Det var fruktansvärt nervöst. Jag gick undan lite innan loppet för att jag kände att jag behövde vara lite för mig själv. Efter ett tag upptäckte jag att jag hade vankat fram och tillbaka i en rabatt, säger Heiki Andersson med ett skratt.

Deras häst Ultra Bright lyckades komma först i det tajta loppet och segertiden blev 1.13,0, vilket innebär ett nytt svenskt rekord för fyraåriga ston över lång distans. 2,4 miljoner sprang Ultra Bright in till sina ägare.

– Under loppet så skrek jag så högt att en kvinna framför mig sa till mig att sänka volymen. När det stod klart att vi vunnit flög jag fram och lyfte upp henne i luften. Då skrattade hon. Man blev lite tokig, men det får man köpa en sån dag, säger Heiki Andersson.

Efter loppet blev det fest med skumpa, god mat, familj och vänner på stadshotellet i Skara. Vad som händer nu med miljonerna är oklart i nuläget, men en del av pengarna kommer investeras i deras satsning på travsporten.

– Vad man ska göra med resten av pengarna har man inte hunnit fundera på det särskilt mycket, men det lär väl bli någon härlig resa. 2,4 miljoner på tre minuter. Drömmen slog in igår.