Laddar

Miljonintäkter för Kalvinknatet: ”Betyder jättemycket”

Kalvinknatet, som avgjordes på 19 olika orter i Skåne, Småland, Holland, Stockholm och Ronneby gav en intäkt på totalt 1 miljon kronor för de lokala friidrottsklubbarna. "Det betyder jättemycket för oss", säger Bosse Nilsson, ordförande i FIF Gnistan.

delningar

Tidigare i år, den 28 maj, var det folkfest i Ronneby – då över 1 000 barn i de yngsta åldrarna sprang Kalvinknatet. Loppet slog nytt rekord i Ronneby med 998 barn. Totalt sprang 30 000 barn Kalvinknatet på 19 olika orter runtom i Skåne, Halland, och Stockholm.

Tillsammans med Skånemejerier och friidrottsklubben MAI, arrangerade FIF Gnistan tillställningen i Ronneby. Totalt i hela Sverige blev det miljonintäkter för de lokala föreningarna.

– Kalvinknatet bidrar med över 1 miljon kronor till lokala friidrottsklubbars verksamhet. Bidraget från Kalvinknatet till klubbarna är således mycket viktigt för att fortsatt kunna utveckla barn-, ungdoms- och övrig friidrottsverksamhet i en stor del av Sverige, säger Søren Busk som är klubbdirektör på MAI i Malmö.

FIF Gnistan vill inte gå ut med några summor än, men bekräftar att det blir ett plusresultat från Kalvinknatet.

– Det betyder jättemycket för oss och pengarna kommer att gå till vår barn- och ungdomsverksamhet. Varje krona är jätteviktig. Vi är en liten förening med 120 medlemmar. Vi har styrelsemöte på onsdag och då ska vi gå igenom intäkter och utgifter för Kalvinknatet, säger Bosse Nilsson, ordförande i FIF Gnistan.

Flest barn sprang i Malmö (4450), Helsingborg (3024) och Lund (2681). Sett till antalet deltagande barn ökade Kalmar allra mest i år, följt av Ystad och Ängelholm.