Miljoner i bidrag för hållbara innovationer

Blekinge är med på tåget.

delningar

Energimyndigheten satsar årligen 160 miljoner kronor till att stötta kommersialisering av innovationer med stor potential att ställa om energisystemet i Sverige.

Blekinge Business Incubator, Netport Science Park och Blue Science Park har gått in som samarbetspartners i satsningen som startar som ett pilotprojekt på ett år med förlängning till 2020.

Samarbetet ska leda till fler lösningar med energirelevans på marknaden genom ökad kapital-försörjning och konkret affärsutveckling samt insatser av relevans för bolagen, skriver BBI i ett pressmeddelande.  

– Vi kommer att erbjuda utbildningsinsatser i bland annat innovationsmetodik och kommersialisering, affärsutveckling och koordinering i utvecklingsarbetet, support med att söka finansiellt stöd och investering samt matchning mellan företagens idéer och de personella och finansiella resurser som krävs för att få ut idéerna på marknaden, säger Anna Nyström som är affärsutvecklare på Blekinge Business Incubator och projektledare för innovationsmiljöernas arbete i projektet.

– Vi ser att små företag behöver lokal och regional förankring för att kunna utvecklas och snabbt nå marknad. Därför tror vi att samarbetet med innovationsmiljöerna runt om i landet kommer leda till ett ökat antal energiinnovationer på marknaden. Innovationer som i sin tur kan bidra till att påskynda omställningen till ett hållbart energisystem, menar Sasan Shaba, affärsutvecklare på Energimyndighetens avdelning för affärsutveckling och enheten för kommersialisering och företagande.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar