Laddar

Meriterade utlänningen är klubbens drömvärvning

De vill värva genom en insamling.

delningar

Division 2-laget Olofströms IK har förhoppningar om att kunna värva den 34-årige forwarden Kari Sihvonen. Sportgruppen hos klubben har som mål att samla in 45 000 kronor, vilket skulle innebära att Sihvonen värvas.

Insamlingen går under parollen ”Supporterspelaren 17/18” och pågår under hela september.

– Jag har de senaste säsongerna spelat i klubbar i närheten av Olofström och då tillbringat den mesta av min lediga tid utanför rinken med min släkt och mina vänner. Många kanske inte vet men jag är faktiskt född i Olofström och det var där jag tog mina första skridskoskär innan jag som sjuåring flyttade till Finland. Även om jag flyttade i tidig ålder, så har Olofström och Olofströms IK alltid varit speciellt för mig, säger Sihvonen till klubbens hemsida.

Finländaren har noterats för 411 matcher i den finska ligan och har i Sverige spelat för både Tingsryd och Kristianstad i Hockeyallsvenskan samt division 1. Han har även spelat tre säsonger i Kazakhstan men kommer närmast från det brittiska laget Guildford Flames.

– Efter en diskussion med Olofströms dåvarande sportchef, om hur skoj det hade varit att få chansen att spela i Olofström någon gång i livet och nu har det öppnat sig en möjlighet att få den chansen. Jag ser fram emot en spännande säsong i HBM Arena, säger han.

Kari Sihvonen

Ålder: 34 år.

Position: Vänsterforward.

Längd: 181 centimeter.

Vikt: 92 kilo.

Moderklubb: Ahmat Haukipudas.

Tidigare klubbar: Ässät, Blues, Pelicans, HeKi, HPK, Beibarys Atyrau, Ertis Pavlodar, Ertis Pavlodar, Peliitat, Tingsryds AIF, Kristianstads IK, Guildford Flames.