Massprotest mot höga bensinpriser: "Alla drabbas av det här"

Angelina Blohm Bokenhielm är en av administratörerna i Bensinupproret 2.0. Foton: Privat / Michael Erhardsson, Mostphotos.

Hundratusentals har gått med i gruppen Bensinupproret 2.0 – nu planeras aktioner.

19 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Många personer i landet har anslutit sig till Facebookgruppen Bensinupproret 2.0. Bara under onsdagen har medlemssiffran ökat drastiskt och under eftermiddagen hade över 145 000 personer valt att gå med i gruppen.

Tanken med gruppen är att uppmärksamma de höga bränslepriserna och sätta press på politikerna.

– Jag tror att det är många som är väldigt överens om att det är alldeles för dyrt, säger Angelina Blohm Bokenhielm.

Hon och hennes man Peder Blohm Bokenhielm, som kommer från Vilshult utanför Olofström, är två av gruppens tre administratörer. Det hela började i april då Janne Berglund från Borås startade gruppen. Peder blev sedan inbjuden för att hjälpa till att få fart på sidan och det var också på så sätt som Angelina blev engagerad.

– Det här är ett ämne som är ganska relevant för hela Sverige. Jag hade inte börjat tänka på de här sakerna förrän jag tog körkort. Då får man känna på vad saker och ting kostar när man har bil nu för tiden, säger Angelina Blohm Bokenhielm.

Bland de som har gått med i gruppen är många boende på landsbygden men även personer i städer engagerar sig.

– Vi ser ett intresse som är ganska brett över hela landet men det är klart att de som framstår mer är de som bor på landsbygden och uppe i norr. Alla drabbas av det här, men alla drabbas olika hårt.

Angelina Blohm Bokenhielm menar att när kollektivtrafiken inte fungerar som den ska eller går tillräckligt ofta är det nästan ett måste att ha ett körkort och en bil.

Nu planeras rikstäckande aktioner i flera städer. Tanken är att folk ska samlas för att visa sitt missnöje med bränslepriserna.

– Vi är väldigt tydliga med att poängtera att det inte är några våldsamma eller samhällsfientliga aktioner. Vi vill visa vårt missnöje men på rätt sätt.

Förhoppningen är att aktionerna ska nå politikerna och att det blir en ändring.

– Det är så många som har gått med i gruppen då de känner som vi, som vill bli hörda. Det är inte omöjligt, det handlar om att man måste gå ihop och göra det tillsammans. 

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar