Många blekingar anser att de har ett drömboende

Hög andel nöjda med boendet, visar nya siffror.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

7 av 10 blekingebor är nöjda med sitt boende och kallar sin bostad för ett drömboende, visar en undersökning gjord av Landshypotek Bank.

Denna siffra är högre än rikssnittet.

– Utanför storstäderna finns i större utsträckning det som vi svenskar efterfrågar för vårt boende. Här erbjuds villor, trädgårdar, trygghet, lugn och närhet till natur. Det blir i årets undersökning än mer markant och tydligt, säger Catharina Åbjörnsson Lindgren som är affärschef privatmarknad på Landshypotek Bank.

Den främsta anledningen att man inte bor i sitt drömboende är ekonomin (56 procent) följt av familjesituationen (15 procent) och 7 procent uppger att deras partner är den som hindrar dem.

När Blekingeborna väljer bostad är det viktigast med närhet till natur och skog, att bo i ett lugnt område samt egen trädgård.

När man jämför med förra året ser man att det har blivit allt viktigare med egen trädgård. Minst betydelse har karriärmöjligheter, utbud av kultur och restauranger samt närhet till skola och förskola.

– Det tycks finnas en viss värderingsförskjutning där vi svenskar söker oss från storstadens styrkor med karriärmöjligheter, restauranger och kulturutbud till hemmet. Där levererar mindre städer och landsbygder bättre, menar Catharina Åbjörnsson Lindgren.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar