Man knivskuren av kollega på Aspö: "Vi har en gripen"

Foto: Mattias Nilsson/Diana Eller,Mostphotos

Man knivskar kollega på Aspö – vittnen flydde lägenheten där gärningsmannen befann sig, medan andra blev kvar inne och tvingades låsa in sig.

delningar

Vid halv fyra-tiden på natten till söndagen kom första larmet om en knivskärning på Aspö i Blekinge skärgård.

– Vi har poliser, ambulans och folk på väg in från Aspö. Polisen fick använda sig av färjan för att få över personal. Vi har en gripen och ett par vittnen som ska höras under dagen, säger Magnus Hansson, jourhavande förundersökningsledare hon polisen i Blekinge.

Mannen kunde gripas vid 05.30-tiden. Han uppges ha skurit en kollega.

– Gärningsmannen hade skurit en kollega och sedan hade flera lyckats fly ut från lägenheten medan några var kvar inne och hade låst in sig. Gärningsmannen somnade på golvet och då hade vi kontakt med de som hoppat ut från lägenheten. Vi hade koll på situationen fast på avstånd. Vi valde att föra ut polis och ambulans samtidigt med färjan och det löste sig på bästa sätt, säger Magnus Hansson.

Ambulanspersonal är på plats och mannen som fått knivskador uppges vara skuren i handen.

– Vi har inte lyckats förhöra gärningsmannen. Vi får se om det rubriceras som grov misshandel eller misshandel, eller kanske olaga hot eller grovt olaga hot. Det är däromkring det rör sig, säger Magnus Hansson.

Vid 13.30-tiden på söndagen informerar polisen om att den misstänkte gärningsmannen under dagen har förhörts och är anhållen. Han är misstänkt för grovt olaga hot och misshandel.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar