Man knivhögg två personer på Ica – nu får han sin dom

Foto: Polisens förundersökning

I dag meddelade tingsrätten domen i fallet där en 55-åring attackerade två personer med kniv på Ica Maxi i Olofström. Mannen döms till rättspsykiatrisk vård för två fall av mordförsök.

delningar

Händelsen skedde den 14 mars på Ica Maxi i Olofström. En kvinna stod och tittade på leksaker till barnbarnen när hon plötsligt blev knivhuggen i magen, skadorna var livshotande. Dessutom blev en man knivhuggen i ryggen, hugget träffade en surfplatta i mannens ryggsäck.

Mannen genomgick en större rättspsykiatrisk undersökning och resultatet av undersökningen visade att mannen har en allvarlig psykisk störning vid angreppet och under tiden efter. Mannen berättade i förhör att det var en inre röst som sade att han skulle knivhugga någon inne i butiken.

Under rättegången pläderade åklagaren att straffet skulle bli rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivning, vilket även tingsrätten dömer mannen till. Hade mannen fått fängelse så hade värdet av gärningarna motsvarat tio års fängelse.

Den knivhuggna kvinnan yrkade på 150 000 kronor i skadestånd och tilldöms 150 759 kronor. Mannen som blev knivhuggen i ryggen, men vars surfplatta stoppade hugget, yrkade på 100 000 kronor. Han tilldöms 50 250 kronor i skadestånd.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar