Laddar

Målvakten om otacksamma rollen: ”Inte mycket jag kan göra”

Han berättar om hur det är att vara i skuggan.

delningar

På torsdag är KHK:s andremålvakt Henrik Lundberg tillbaka i hemstad Göteborg för match mot Frölunda. Målvakten från Lerum spenderade sin juniortid hos Indians.

– Det var jättebra år i Frölunda. Många av mina bättre vänner har jag från den tiden. Jag lärde mig också mycket av de andra målvakterna där, säger Henrik Lundberg.

Flera spelare han gick i samma klass som med på Katrinelundsgymnasiet har nått höga nivåer. Han nämner namn som Robin Lehner, Buffalo Sabres, Christian Folin, Los Angeles Kings, John och Carl Klingberg, Dallas Stars och Zug, i Schweiz. 

– Vi har lite kontakt fortfarande och var på ett gemensamt bröllop i somras tillsammans – det var kul att träffa några från det gamla gänget.

Hur känns det att möta Frölunda? – Det är som vanligt, en match i mängden, just nu känner jag så – de första åren var det speciellt.

Den här säsongen har Johannes Jönsson storspelat och Lundberg har hamnat i skuggan honom. I år har han bara fått starta fem matcher för KHK.

– Det är som det är. Det är inte så mycket jag kan göra åt det. För egen del tycker jag att jag gjort två väldigt bra matcher, en bra och två okej. Sen har de två matcherna som varit okej kommit nu på slutet och då är det som det är, säger Lundberg.

– Det viktiga för mig är att hålla fokus på det jag vill förbättra.

Vad känner du kring den utvecklingen? – Hyfstad. Lite mer pondus och lite mer bestämd skulle jag vilja bli. Det är nästa steg.

Hur blir det att få komma hem till Göteborg? – Det blir kul att få träffa mamma och pappa, de har fått två biljetter – det blir kanon.

Relaterade artiklar