Laddar

Magnusson dubblade i KRIF-seger

KRIF ville komma ut med fart. De kom ut med fart - det gav dem en övertygande 6-0-vinst över Tyringe.

delningar

Hockey: Division 1 södra Kallinge-Ronneby – Tyringe: 6-0 (2-0)(2-0)(2-0)

Det var klappar åt alla håll när KRIF rätt och slätt blåste över Tyringe och tog sin fjärde raka seger. Publiken i Soft Arena Center klappade mest hela tiden och KRIF bjöd på klapp-klapp-spel. Matchens 6-0 kunde varit en hel del mer,  i en match där KRIF kollektivt kom ut som ett JAS-plan och aldrig riktigt slog av på takten.

En eventuell oro att inte få hål på Tyringe försvann direkt när Sebastian Magnusson efter bara en minut och stötte in 1-0, fint framspelad av en snabbskrinande Cullen Bradshaw i ett två mot noll-läge.

Därefter flöt det mesta på för formstarka KRIF. Publiken var med, laget var hela tiden ett steg för bortalaget och koncentrerade till tusen.

Innan första perioden var slut hade också Dillon Duprey fått se pucken i mål. Han hade tidigt missat ett läge och revanscherade sig. Duprey assisterades av Simon Hansson och Mathias Karlsson, i ett patenterat klapp-klapp-spel. Något KRIF visade upp flertalet gånger under kvällen.

Matchen avgjordes helt i den andra perioden när KRIF fick spela med två man mer på isen i två hela minuter efter att Tyringe både åkt ut för att gruffat med KRIF-spelare och för att ha sagt ett och annat till domaren. Ett frustrerat Tyringe fick därefter se KRIF göra två mål i powerplay och persiennen drogs ner. Målen var snarlika från först höger om slottet – ett direktskott signerat Josef Ingman och det andra från vänster genom Martin Ekström – också direktskott.

Två i första, två i andra. Och ja, det blev två även i tredje. Det första från Sebastian Magnussons – en backhand i bortre, hans andra för kvällen. Det sista målet stod Marcus Jörgensen för.