Lyckad öppning av nytt bokcafée: ”En jättebra start”

Foto: genrebild/Privat.

Bygger på koncept från Europa.

delningar

Under måndagen var det dags för öppning för Ellens café och bokhandel i Ronneby

– Jag har hållit på med det här i nästa ett år sedan jag fick idéen. Jag fick idéen när jag visste att Ronneby bokhandel var till salu, men jag har alltid varit inne på att kombinera café med bokförsäljning, säger Anna Ekberg

Konceptet är inspirerat från Anna Ekbergs resor utomlands. 

– Jag har rest mycket utomlands och har sett sådana här bokcaféer på flera håll i Europa. Det känns som en idé som tilltalar folk och under processens gång har jag fått höra mycket positivt om det, säger hon. 

Öppningsdagen beskriver hon som lyckad. 

– Det har varit jättebra. Vi har sålt böcker, papper, fika och lunch. Det har dessutom varit folk i alla åldrar här. Det har varit en jättebra start, säger Anna Ekberg. 

I caféet erbjuds allt från klassiskt fika bröd till rawfood till lättare luncher och framöver är förhoppningen att man även ska kunna anordna aktiviteter. 

– Jag vill vara med och bidra till utvecklingen av centrum. Förhoppningen är att folk ska komma hit och ta till sig detta. Det gnälls ganska mycket om centrumdöd och så vidare på sociala medier. Men nu finns det ett ställe att utnyttja. Förhoppningen är att en gång i veckan även kunna ha aktiviteter som författarkväll, skrivar- och skisskurser eller stickklubb. Det finns allt möjligt man kan göra, avslutar Anna Ekberg.  

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar