Laddar

Lotteriverksamhet ger miljoner till popfestival

"En milstolpe för oss".

delningar

Karlskronabaserade LiveGreen tilldelas 1,9 miljoner kr från Svenska Postkodstiftelsen för att sprida de framgångsrika hållbarhetsmetoder som utvecklats genom LiveGreen Festival. 

– 80 procent av Sveriges unga säger sig ha klimatångest, men forskning visar att de som engagerar sig i samhälls- och miljöfrågor eller gör aktiva klimatrelaterade livsstilsförändringar, mår bättre och känner större framtidstro. Vi är därför stolta över att stödja LiveGreens arbete med att stärka unga människors egen kapacitet och främja deras samhälls- och miljöengagemang genom ekologiskt och socialt hållbara festivaler som blir mötesplatser för nya idéer i en annorlunda kontext, säger Marie Dahllöf, generalsekreterare för Svenska Postkodstiftelsen. 

När grundaren av LiveGreen, Louise Lindén, var 18 år drabbades hon av svår klimatångest. För att bota denna bestämde hon sig för att vara med och rädda världen och startade en festival.

Sedan 2011 har LiveGreen engagerat hundratals unga människor och blivit en framgångsrik motor för hållbar utveckling och social innovation.

Såväl svenska artister som Rebecca & Fiona, Silvana Imam, Ison & Fille och Mariette som internationella akter har genom åren uppträtt och stått bakom festivalens budskap.

Idag är Live Green ett välkänt varumärke i Karlskrona och Blekinge och sticker ut som en aktör i gränslandet mellan festival, hållbarhet och upplevelsedesign.

– Det här är en milstolpe för LiveGreen, säger Louise Lindén i ett pressmeddelande.

– Det känns fantastiskt att vi nu får möjlighet att expandera våra metoder och evenemang över hela Sverige. För oss ska hållbarhetsarbete vara innovativt, lustfyllt och bygga på unga människors engagemang.