Laddar

”Lite som att OS arrangeras av Blekinge”

Kände sportjournalisten känner sig förvirrad.

delningar

På fredag kör Vinter-OS i Pyeongchang igång och på plats bland tusentals journalister finns Patrick Ekwall, tidigare på TV4, nu en av medlemmarna i Kanal 5/Eurosports OS-team.

I sin bloggEurosports hemsida står Ekwall bakom en OS-dagbok.

Där beskriver han svårigheterna att hitta till alla ställen och det närmast omöjliga uppdraget att få en samlad bil av vad som är OS-staden Pyeongchang.

”OS går uppenbarligen Pyeongchang men Pyeongchang finns inte. Åtminstone inte som stad. Jag trodde faktiskt först att vi bodde i PyeongChang (som på svenska ska bli Pyeongchang) och det gör vi kanske, men ändå inte. Vi bor i Alpensia. Det är en trött lite sovande by med några skidbackar, numera ett stort jävla betonghus och ett ”centrum” som är betydligt mindre än Sälens”, skriver Ekwall i dagboken.

Till slut kommer han fram till att Pyeongchang mer är ett samlande begrepp över olika städer, som en sammanhållande region eller ett län.

Och det är med denna vetskap som den kände sportjournalisten drar liknelsen med Blekinge.

”Det är lite som om att OS arrangerades av Blekinge, med hockeyn i Karlskrona, alpint i Karlshamn, bob och rodel i Asarum, curling i Saxemara, skicross vid en kulle bakom Chippens sommarresidens i Hällevik och mediacenter på Hanöhus”, raljerar han.