Laddar

LISTA: Resmålen svenskarna googlar på i sommar

Foto: Pressbild/Resia.

Trots framgångar i fotbolls-VM och en rekordvarm sommar googlas det en hel del på utlandsresor.

delningar

I topp bland svenskarnas sökningar hittar vi Grekland som dominerar stort. Med barnvänliga öar som Rhodos och Kreta och ett fastland som nått en trendmässig peak är intresset inte särskilt förvånande. Flera svenskar väljer dessutom att båtluffa bland landets många öar.

– De flesta reserelaterade sökningarna på topp 10 är inte särskilt överraskande, men bland de sökord som trendar finns det en hel del spännande nykomlingar att titta närmare på, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia, i ett pressmeddelande.

Vanligt är också att svenskarna googlar på "all inclusive". Så pass vanligt att det hamnar på en andra plats bland svenskarnas sökningar. De många sökningarna har en hel del att göra med skriverier i media om långa väntetider för att ansöka om pass.

På andra plats bland reserelaterade sökord som trendat den senaste månaden återfinnas resmål som Beirut, Estland och Libanon.

– Tidigare prioriterade många svenskar rena sol- och baddestinationer för att i dag gärna välja resmål som har lite mer att erbjuda. Mitt personliga tips för nya upplevelser är Tel Aviv som jag förälskade mig i tidigare i år, säger Lina Eklund.

Relaterade artiklar