LISTA: Populäraste bilarna på begagnatmarknaden 2018

Pressfoto: Blocket.

"Vi ser många klassiker på topplistorna som blir allt mer populära", säger Linnéa Aguero, presschef på Blocket.

delningar

Under 2018 annonserade svenska folket bilar för närmare 30 miljarder kronor på Blocket.

Årsstatistiken visar bland annat att 40 procent av utbudet såldes inom en vecka - en snabbare försäljningstakt jämfört med 2017.

Utbudet av elbilar och laddhybrider ökade med nio procent, medan bensin- och dieselbilar har minskade med nio respektive sju procent. Årets raket bland mest sökta varumärken är Chevrolet.

– Efterfrågan på begagnade bilar i Sverige har ökat under året, det ser vi på den snabbare försäljningstakten. Omställningen från diesel- och bensinbilar till mer miljövänliga alternativ som laddhybrider och elbilar har börjat ta fart även på andrahandsmarknaden med ett växande utbud, säger Linnéa Aguero, presschef på Blocket.

Bland de snabbast säljande modellerna under 2018 är vinnarna Skoda Pickup och Volvo 740 & 760 inom lågprissegmentet. Jeep Wrangler samt Tesla Model S toppar listan inom det dyrare segmentet. 

– Vi ser många klassiker på topplistorna som blir allt mer populära. Bilarna har fått ett kultvärde och många köps för att ha som hobbyfordon. Inom det dyrare prisspannet är det de mest progressiva modellerna och de ikoniska sportbilarna som säljs snabbast, säger Linnéa Aguero.

Mest sökta varumärkena är Volvo och Volkswagen. Chevrolet har klättrat fem placeringar sedan fjol och Toyota har tagit sig in på 10-topplistan. 

– Volvo och Volkswagen är ju storsäljare även inom nybilsförsäljningen. Chevrolet är dock spännande. Många svenskar verkar drömma om en Corvette, Camaro eller stor pick-up. Amerikanska sportbilar har en stark ställning i Sverige, säger Linnéa Aguero.

Mest sökta bilmärkena 2018:

1. Volvo

2. Volkswagen

3. BMW

4. Audi

5. Chevrolet

6. Saab

7. Ford 

8. Mercedes Benz

9. Porsche

10. Toyota 

Källa: Blocket.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar