Laddar

LISTA: Bästa resmålen – om du bara har 24 timmar

Hit vill folk åka om de bara har 24 timmar på sig att vara i en stad.

delningar

Nästan 50 procent av de 18 000 personer som deltagit i en undersökning gjord av Booking.com anser att det första dygnet på resan är det viktigaste. Nu har Booking tagit reda på, och listat, vilka de mest populära resmålen är om du bara har 24 timmar på dig.

Paris, Frankrike – Kärlekens stad är den perfekta platsen för en romansrisk resa. Och nästan en tredjedel av deltagarna i undersökningen älskar den lokala maten och drycken.

Sydney, Australien – Näst bästa platsen för en 24-timmarsresa är soliga Sydney. Staden bjuder på ett brett utbud av aktiviteter.

New York, USA – Det är inte överraskande att ”The Big Apple” placerar sig högt på listan. Shopping, aktivitet, restaurangen, New York har allt och lite till.

Tokyo, Japan – Fyra av tio resenärer vill besöka Tokyo för det stora utbudet av restauranger med Michelin-stjärnor. Men den moderna staden erbjuder mycket mer än så.

Guldkusten, Australien – Landskapet, den vänliga lokalbefolkningen och maten är tre orsaker till varför många vill besöka Guldkusten.

London, England – På 24 timmar hinner du göra mycket i London. Sightseeing i mängder, härlig shopping och äta fish ‘n’ chips är något av allt du hinner på ett dygn.

Rom, Italien – Karismatiska områden, kultur och historia finns det gott om i Rom. Återigen väljer även många att åka till huvudstaden tack vare maten.

Zürich, Schweiz – Beläget vid vackra Zürichsjön rekommenderar många resenärer just Zürich. Berömda landmärken, mysiga kaféer och intressanta museum finns i utbudet.

Venedig, Italien – Många vill besöka Venedig någon gång under sin livstid. En romantisk stad där man kan ta del av mycket konst och historia, ta en mysig gondoler längs Canal Grande och se vacker arkitektur.

Melbourne, Australien – Den tredje platsen från Australien på listan. Mat, resor, shopping och smidig kollektivtrafik gör Melbourne till ett hett resemål. Även om själva resan tur och retur tar över 24 timmar.