Linda kan bli bäst i världen - hejas fram i London

"Jag har lagt ungefär 150 timmar för att göra den där".

delningar

Den kända och framgångsrika frisören Linda SchusterSalong Etage i Karlskrona är som enda svensk klar för tävlingen Alternative Hair Show som avgörs i Freedom Hall i London i helgen.

Nu på fredag reser Linda till Storbritannien, framhejad av hela personalstyrkan på sex personer i salongen.

– Det handlar om en välgörenhetstävling för att samla in pengar till forskningen om leukemi.

Temat som Linda ska tävla i heter Mystiqe.

Hur tolkar du det begreppet? – Jag tänker mig Isdrottningen i Narnia, säger frisören och pekar på det modellhuvud lite längre bort i salongen som är själva tävlingsbidraget.

– Jag har lagt ungefär 150 timmar på att göra den där frisyren. Det känns jättebra. Jag har lärt mig en ny teknik, nämligen att tova hår. Sedan måste man komma på vilket slags hår som funkar för det är inte alla hår som funkar. Köpt löshår passar inte, utan jag ha fått ta mina kunders hår som jag klippt av.

Linda Schuster vet ännu inte exakt hur hon ska transportera modellhuvudet till London men säger att det löser sig på nåt sätt.

– Bubbelplast, tänkte jag. Sedan har Lotta Niemi i Karlshamn sytt klänningen till den och sedan har jag skapat en iscape baktill. Det är helheten som bedöms inte bara frisyren.

Hur känns det att vara enda svensk i finalen?

– Jag är jättestolt.

Ingen nervositet alls?

– Nej, jag känner så här: är man bara tillräckligt förberedd behöver man inte vara nervös och jag lämnar inte så mycket åt slumpen när det gäller sådana här grejer. Sedan att jag inte har packat min egen packning ännu är en helt annan sak.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar