Laddar

Legendaren redo för revansch

Har inte glömt sist Mjällby kvalade mot Örgryte. "Det är förväntan i luften".

delningar

Mjällbys assisterande tränare Mattias Asper har tunga meriter på sin lista. Avgörande Champions League-matcher, SM-guld och landslagsmatcher. Sist Mjällby kvalspelade, mot just Örgryte, stod han i mål. Nu står han vid sidlinjen.

– Revanschlusten är oerhört stor. Och ÖIS kryddar så klart till det men framförallt är den stor för att det är kval – och senaste gången kände vi oss väldigt besvikna, säger Mjällbys assisterande tränare Mattias Asper.

Vad minns du från det senaste dubbelmötet som slutade med att ni åkte ut? – Jag minns framförallt de viktiga händelserna, som utvisningarna, målen och de missade chanserna. Det sitter kvar hårt i minnet, berättar Asper.

Det svider fortfarande? – Ja absolut, sånna starka minnen, både besvikelser och vinster kommer man i håg. Det är också det som driver en, man spelar för att vinna och slippa känna besvikelse.

Men Mjällby har gått vidare. Och de har gjort det med stil. Formen kunde knappt varit bättre och hela Mjällby andas optimism.

– Det är ett tvärtomläge nu, där vi kommer från en serie under. En chans till revansch med helt nya förutsättningar men med samma klubbar som gör upp. Det ska både bli spännande och kul, säger Asper.

Är du nervös? – Jag är mer eller mindre alltid nervös, oavsett match. Men en sån här viktig match går man så klart in i med extra mycket spänning. Det är förväntan i luften och det ger en extra krydda – en adrenalinkick, menar Asper.

Du har mängder med viktiga matcher i bagaget. Vad blir din roll inför de här matcherna? – Att se till att laget inte gör så mycket annorlunda. Vi ska våga spela vårt spel, så jag försöker få dem att slappna av och bara ge allt. Så får vi hoppas att det räcker. Det kommer bli tufft men också intressant och roligt, tror den gamle landslagsmålvakten.

Mjällby kommer in i kvalmötena med ÖIS med ett fint facit på sju raka matcher utan förlust. För ÖIS, är det snarare tvärtom. De har fem raka matcher utan vinst och  3-7 i målskillnad.

– Det är en fördel, vi har ett gott självförtroende. Samtidigt har det historiskt sätt varit en fördel att komma från Superettan. Det är små marginaler som avgör och jag tror det laget som klarar av att spela på sitt sätt, är det laget som kommer att vinna. Det gäller att göra två matcher på bästa sätt.

Vad behöver ni göra mot ÖIS? – Vi har koll på ÖIS eftersom det är ett tag som vi haft den här kvalplatsen i sikte och har identifierat deras svagheter. Men framförallt gäller det att vi spelar vårt eget spel bäst, det är det som har fört oss hit.

ÖIS kommer till Strandvallen med ett gäng rutinerade spelare som Stojan Lukic, förre landslagsstjärnan Johan Elmander och förre Falkenbergsmålskytten Hakeem Araba. Men förre Mjällbyspelaren  Danny Ervik, skadad, och profilen Martin Mutumba saknas i truppen.

– Jag har spelat litegrann med Johan och en hel del mot honom. Det blir nog intressant för honom att komma hem och spela en sån match. Och de har ett rutinerat lag, men vi kan ge dem en match, avslutar Mattias Asper.

Relaterade artiklar