Laddar

Leclairs dubbel sänkte Sölvesborg

"De stora matchernas spelare", sa Olofströms tränare Teemu Elomo om Andre Leclair som både kvitterade och avgjorde derbyt.

delningar

I ett hett möte mellan de poängjagande lagen Olofström och Sölvesborg var bortalaget Sölvesborg länge i ledningen och nära tre poäng. Men utvisningar satte krokben för laget och i stället var det hemmafansen som fick jubla efter att  Andre Leclair avgjort i förlängning.

– Den bästa känslan i världen, det finns inget som det. Kan inte klaga helt enkelt – det är ett som är säkert, sa Andre Leclair, tvåmålsskytt i 3-2-segern.

– Leclair är en vinnarskalle, han vill göra de stora målen – och i dag gjorde han det, precis som vi vill, sa Olofströms tränare Teemu Elomo om Leclair.

I matchen sköt båda lagen tidigt sina första mål. Det första, redan efter tre minuter från Olofströms Craig Gans. Det andra, bara femton sekunder senare, ett skott från blå från Sölvesborgs poängback Andre Olsson.

– Den satt rätt fint där. Det är många bra killar som står framför mål och hjälper mig, sa målskytten, som med sina två poäng i matchen gjort 16 poäng på 12 matcher, sa målskytten Andre Olsson.

Trots den målrika inledningen var det först i andra perioden, när publiken kommit på plats som det verkligen hettade till á la derby. Flera slagsmålssituationer som resulterade i utvisningar uppstod, och det var grinigt både på läktaren och på isen.

– Det är hett, det är derby, fortsatte backen.

Utvisningarna kom också att bli bortalagets fall och hemmalaget Olofströms möjlighet. När Filip Hedvall satt utvisad i fyra minuter passade Leclair på att göra sitt första mål och när John Johansson fick matchstraff i förlängningen kunde Leclair också avgöra.

– Det är stort. De har slagit oss två gånger om i år och vi behövde visa för oss själva att vi kan besegra dem. Jag får en fin passning av Marko Luomala och trycker det dit den – kanon, sa matchhjälten Andre Leclair.

Det var en besviken Sölvesborgstränare efter matchen.

– Jag är jättebesviken. Jag tycker vi förlorar tre poäng i dag. Vi har bra kontroll på hela matchen men tar korkade utvisningar – de är vassa i powerplay och det fäller oss, sa Sölvesborgs tränarr Richard Melkersson efter matchen.

För det tredje Blekingelaget i division 2-hockeyn, Mörrum, blev det en komfortabel seger borta mot Nässjö med 4-0. Mörrum klättrade i med seger upp på tredjeplats i tabellen.