Länsförsäkringar Blekinge investerar 2,5 miljoner i lokalt bolag

Fotograf: Jonas Gustafsson

Företaget ska erbjuda en tjänst som gör det möjligt att spara all digital och analog information på ett och samma ställe.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Länsförsäkringar Blekinge har avsatt kapital för att investera i lokala bolag med tydlig skalbarhet och hållbarhet i affärsidén. Detta gör de för att gynna tillväxten i länet. Efter att ha gått igenom intresseanmälningarna har ett första bolag utsetts, vilket blev nystartade DIID i Karlshamn.

– Idag har du viktig information utspridd hos flera olika tjänsteleverantörer i molnet och, i bästa fall, viktiga papper samlat i pärmar hemma. DIID kommer att erbjuda en tjänst som gör det möjligt att spara all sådan information, digital och analog, på ett och samma ställe, säger Patrick Isacsson, vd för DIID i ett pressmeddelande.

Länsförsäkringar Blekinge satsar inledningsvis 2,5 miljoner kronor i bolaget och kommer att ha en representant i styrelsen, Lene Håkansson. Hon är finansansvarig på LF Blekinge.

– Här har vi ett konkret exempel på utveckling som innebär att företag vågar satsar! Här vill vi vara med och hjälpa till. Dessutom så bidrar det till nya arbetstillfällen, vilket vi månar extra om, säger Jens Listerö, vd för Länsförsäkringar Blekinge i pressmeddelandet.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar