I samarbete med annonsör

Låneförmedlare – Hur fungerar det?

Antalet låneförmedlare och deras popularitet i Sverige fortsätter att öka. Men vad är egentligen en låneförmedlare och hur fungerar det? Vi på Lånium förklarar!

delningar

En låneförmedlare samarbetar vanligtvis med ett stort antal banker och kreditgivare och fungerar som en mellanhand mellan långivaren och låntagaren. Man skickar in en ansökan precis som för vilket lån som helst men får sedan tillbaka flera låneerbjudanden från olika långivare utifrån de uppgifter man fyllt i. Man väljer sedan fritt vilket av erbjudandena man vill acceptera.

Vi jämför och recenserar:

Lånium har vi samlat låneförmedlare som exempelvis Freedom Finance och Lendo i en stor lånelista så att du enkelt ska kunna jämföra och hitta den långivare som passar dina behov och krav. Du  kan enkelt filtrera ut långivare som inte tar någon UC eller som beviljar lån med betalningsanmärkning.

Vi har opartiskt recenserat varje långivare där du hittar all matnyttig information som villkor, priser, öppettider och allmän information.

Vilka fördelar har en låneförmedlare?

En av de stora fördelarna med att låna av en låneförmedlare är att räntorna ofta blir lägre. Eftersom alla långivare som samarbetar med låneförmedlaren slåss om varje kund, pressas oftast räntan ner för att vara den som erbjuder det billigaste lånet. Du kan på så sätt i många fall spara pengar. Man slipper också skicka ut flera låneansökningar, sparar tid och det tas alltid bara en UC på dig oavsett antal låneerbjudanden du får. Tack vare att många av våra låneförmedlare samarbetar med ett så stort antal långivare kan du i vissa fall även låna trots en betalningsanmärkning.

Värt att tänka på:

Tänk på att aldrig ansöka om ett lån om du inte befinner dig i en ekonomisk situation där du känner dig säker på att du kommer klara av återbetalningen av lånet. Låna heller aldrig för onödiga inköp eller lyxkonsumtion.

Det tas alltid en UC på dig när du lånar från en låneförmedlare. Flera kreditupplysningar på dig kan komma att skada din framtida kreditvärdighet.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.