Lägenheter med eget tropiskt paradis ska byggas här

Foto: Bovieran AB - Foto: Pressbild

"Det är en fantastiskt trevlig stad."

delningar

Företaget Bovieran ska etablera sig i Karlskrona.

Vi har hittat en tomt i Gullberna efter att ha letat efter något passande i Karlskrona i flera år. Det är en fantastiskt trevlig stad, säger Anders Wimby, ansvarig för etablering och projektutveckling på Bovieran till 24Blekinge.se och fortsätter:

– Huset som kommer att byggas är tre våningar med 36 lägenheter. Det är ett nytt hus som är något mindre än de vi tidigare byggt.

Lägenheterna är byggda runt en inglasad vinterträdgård där det bland annat finns palmer och olivträd. I trädgården är det minst 10 grader under vintern och annars råder det medelhavstemperatur.

Carl-Göran Svensson (M), andre vice ordförande för miljö– och samhällsbyggnadsnämnden berättar att detaljplanen ska vara klar 2020.

– Jag tror att den här typen av boende kommer att gå hem hos kommuninvånarna. Det finns annan bebyggelse i området, många skolor och en tennisplan. Det finns även en mindre fotbollsplan som används mycket, därför måste de garantera att en fotbollsplan ska finnas kvar på platsen, säger Carl-Göran Svensson.

Företaget riktar sig till personer över 55 år. I dag finns det cirka 20 Bovieror runt om i landet.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar